Sötaste sockerkakan



Foto: Karin / bevemyrs blogg

En bakerfaren dam bjöd mig på en sådan här sockerkaka för många år sedan. När man äter den förstår man varför just sockerkakan har blivit på populär på de svenska fikaborden. Just den här kakan är näst intill perfekt i hela sin  opretentiösa sockerkakskonstellation.  Mjuk, luftig och långt, långt borta från allt vad torrhet är.

I morgon ska vi börja titta på lite läcker mysmat inför helgen.

___________________________________________________________________________________________


Ingredienser sockerkaka:

150 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vanillinsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl vatten

Gör så här: Smält smöret och häll i vatten. Vispa ägg och socker pösigt och blanda i smöret och vattnet. Blanda ihop mjöl och bakpulver, rör ner det i äggblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form (1 1/2 liter). Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna något i formen innan du stjälper upp den.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Så fint bilde. å kaken ser ut sååååå god.

2010-04-14 @ 09:43:16
URL: http://www.passion4baking.com
Postat av: Johanna

Åhhh, vilka vackra bilder!!!

2010-04-14 @ 11:20:58
Postat av: Johanna D

Det ser smarrigt ut. Snygg form!

2010-04-14 @ 13:23:20
Postat av: linda

Åh vad sugen man blir på sockerkaka när man ser dina fina bilder!

Jag har planer på att baka en ambrosiakaka till min sambo som älskar det men jag tycker inte jag har hittat något recept som låter bra, så nu frågar jag dig vad du tror om att byta ut vattnet mot apelsinjuice och sen baka sockerkakan i en låg rund form? Inte så hemma på bakfronten så är lite osäker på att mixtra med såna recept som jag gör med matrecept :) Tack på förhand!

2010-04-14 @ 14:51:02
Postat av: Gunilla

o så söt

2010-04-14 @ 22:12:48
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Linda"

Det låter himla gott det där med att byta ut vatten mot apelsinjuice, fast jag vet inte alls hur det blir. Blir sugen på att testa själv:)

Om det inte blir bra så har jag ett ambrosiarecept här på bloggen som det blir goda kakor av:



http://bevemyrs.blogg.se/2009/november/ambrosiakaka.html



/Karin

2010-04-14 @ 23:34:29
Postat av: Marianne

Jag antar att den ska gräddas i 175 grader.....

2010-04-15 @ 07:37:09
Postat av: linda

Om jag bara hade använt min gravidhjärna lite så hade jag ju kunnat söka här efter ambrosia innan jag skulle strula till det :D Men en ambrosia ska det bli idag iaf! Tack för ditt svar :)

2010-04-15 @ 07:44:43
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Marianne"

Oj då, en miss! Jo, sockerkakan ska gräddas i 175 grader, ska genast rätta till det i inlägget. Tack! /Karin

2010-04-15 @ 08:09:07
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Linda"

Jag vet precis hur det kan vara!:):)



Lycka till! /Karin

2010-04-15 @ 08:11:56
Postat av: EVA

Åhhh vilken underbar sockerkaksform !!! Hur vacker som helst...



***



KRAAAM EVA



:)

2010-04-15 @ 12:20:39
URL: http://whiskyochchampagne.blogg.se/
Postat av: Tone

Åh vad gott! Länge sedan man gjorde en vanlig sockerkaka :)

2010-04-15 @ 13:48:30
URL: http://tone021.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen