Mangoraja med kyckling i pitabröd o så världscupen i skidskytte
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Här kommer ett riktigt gott matsäckstips (det går bra att sitta hemma och mumsa framför brasan också:), fyllda pitabröd med grillad kyckling, grönsaker och het, krämig, smakrik mangorajasås! En av de absolut godaste kalla såser jag vet, vansinnigt gott till kyckling!
Jämtland i decembertider bjuder inte bara på en julmarknad som får håret att resa sig i välbehag. Världscupen i skidskytte går av stapeln, en tävling som kan få den mest försynte att gapa halsen hes. Flaggor viftas, trummor slås på och både vinnare och förlorare hyllas:)
I nästa blogginlägg tar vi reda på vad Lennart och jag avhandlar vid kaffeautomaten på jobbet!:)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
2 msk mangochutney
1/2 msk curry
1/2 tsk sambal oelek
1/2 dl koncentrerad apelsinjuice
1 msk socker (går att bytas ut mot lite sirap)
salt och peppar
Gör så här: Blanda majonnäs, creme fraiche, mangochutney, curry, sambal oelek, apelsinjuice och socker (sirap). Smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå till sig lite. Servera t.ex med kyckling, pitabröd (eller något annat gott bröd), tomat, salladsblad, lite rödlök och paprika. Också gott tillsammans med en stekt kycklingfilé, ris, sallad!
Några bilder från världscupen, mänger av varm choklad gick det åt i kylan, -16...:)
Foto: Karin / Mats / bevemyrs blogg
Kommentarer
Postat av: Elena
Åh, smarrigt! :)
Postat av: Kari
Oppskriften skal testes snarest! Den høres så god ut.
Jeg har sittet hjemme i stuen og fulgt med på skiskyting. En av de mest spennende idretter å følge med på.
Kari :-)
Postat av: Anonym
det låter jättegott Karin jag älskar din blogg den innehåller mer än jättegod mat miljoner kramar Nanny
Trackback