Jordens hetaste bulle



Foto: Karin / bevemyrs blogg

Utan att skräda orden, framför er har ni vad som antagligen är jordens hetaste och godaste hembakade bulle. Ni tänker kanske att en bulle inte kan smaka så himla olika, bulle som bulle liksom. Den som bakar den här kommer inse skillnaden och tas till bullbakarhöjder ni troligtvis aldrig upplevt tidigare:)

Mina bröder är lika mat- och bakintresserade som jag. Äldsta gobrorsan gav sig sjutton på att hitta ett bullrecept som kunde stå för sig själv utan att skämmas, han bakade sig igenom recept efter recept och hittade tillslut "the magic combination" av ingredienser. The Undisputed Champion!!!

Hemligheten är bl.a  gräddmjölk, äggulor och massor av fyllning!

Deg:
50 g jäst
150 g smör
5 dl gräddmjölk (2.5 dl vispgrädde, 2.5 dl mellanmjölk)
2 tsk salt
1 dl socker
1 tsk nystött kardemumma
3 st äggulor
1.3 liter vetemjöl (Finax Monitoba Cream, har skrivit om mjölet i det här inlägget)

Fyllning:
smör
kanel
socker
ägg till pensling
pärlsocker till garnering


Gör så här: Smula ner jästen i en degbunke, värm gräddmjölken till fingervarm, ca 37°C och häll den över jästen, rör om tills jästen löst sig. Rör ner socker, kardemumma, äggen, smöret (rumsvarmt) och det mesta av mjölet. Blanda en stund och häll sedan i saltet, fortsätt att arbeta degen tills den är smidig. Låt degen jäsa i ca 30-40 minuter. Kavla ut degen till en rektangular platta på ett mjölat bakbord, bred på rikligt med smör och häll på rikligt med socker och kanel. Vik degen dubbel, skär snitt och forma till bullar eller rulla degen till en "rulltårtsliknande rulle" och skär i bitar som placeras i formar. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, ca 20-30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter i ca 250 grader. Låt svalna på galler.












Kommentarer
Postat av: Cattie

Mina knäppa barn äter inte bullar -men då får jag ju käka deras med!? Dessa måste provas! Även undertecknad har länge letat efter det optimala receptet! :-)...Tror Gateau's brödbok har ett som ligger bra till -men de innehåll nästan 750g smör!!! ;-)

2010-01-11 @ 08:47:55
Postat av: Helena Ljunggren

Otroligt vackra bilder!!



Bullarna ser otroligt läckra ut dom också :)

2010-01-11 @ 14:36:05
URL: http://helenaljunggren.com/
Postat av: Moa

Mums vad gott med bullar!!! Fina bilder!!!

2010-01-11 @ 17:35:57
Postat av: Veronica

Ja du - dom såg ju ut att ha blivit riktigt bra och smaskiga...perfekta för en vinterutflykt med varm choklad! Kram!

2010-01-11 @ 20:43:11
Postat av: Birgitta

Bullarna ser jättegoda ut. Ska köpa det där mjölet. Har aldrig testat det. Kika gärna in på min blogg. Kram Birgitta

2010-01-11 @ 21:10:58
URL: http://biggless.blogg.se/
Postat av: Karin

Det är ju så underbart gott med en nygräddad bulle! Ska nog göra mig en sats av detta recept inom kort :-)

2010-01-12 @ 13:47:17
URL: http://ensmakavkarin.wordpress.com
Postat av: fröken elin

Här Var det ord och inga visor. VÄRLDENS bästa recept!!! Måste ju naturligtvis prova det, nästa gång det vankas bullar! Tack för tipset!

2010-01-12 @ 17:03:17
URL: http://frokenelins.blogspot.com
Postat av: EVA

Mmmmums !

Tänkte baka bullar nån dag så man kanske skulle prova ditt recept ist...skriver genast ut det :)



***



KRAAAM EVA



:)

2010-01-12 @ 19:51:04
URL: http://whiskyochchampagne.blogg.se/
Postat av: Hanna - Bakfnatt

Vilka fantastiska bilder!! Blev otroligt bullsugen nu ;-)

2010-03-24 @ 16:04:31
URL: http://www.bakfnatt.blogspot.com
Postat av: Anna

Fantastiskt fina bilder! Är bullälskare, liksom övriga familjen så det är jättekul med ett nytt recept!

2010-04-10 @ 09:25:08
URL: http://www.annamittimaten.blogspot.com
Postat av: passionforbaking

For ett flott blog du har.Å så fine bilder

Har satt deg på minne favorite

Ha en strålende helg

2010-04-10 @ 10:48:10
URL: http://www.passionforbaking.com
Postat av: christine

bullarna såg jätte mummsiga ut! men jag undrar hur man formar snittarna till sådana bullar som på bilderna?? jag tycker det skulle vara mycket roligare än att göra degen till en rulltårta och sen skära bitar. kan du inte lägga upp en video eller nåt sånt? eller kanske bara bilder och förklara?



tack snälla :D

2010-08-16 @ 08:31:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen