Stormkökspizza
Foto: Karin / bevemyrs blogg
När vi var ute på sjön sist luncahade vi godaste stormkökspizzorna på en berghäll! Mysigt och väldigt gott!!!
För att göra det enkelt gjorde jag pizzorna klara hemma, lagom stora för stomköksstekpannan, och värmde dem sedan när det började kurra i magen:)
Ingredienser:
1 dl vetemjöl
2 dl dinkel
2 dl grahamsmjöl
2 dl dinkel
2 dl grahamsmjöl
2 1/2 tsk bakpulver
40 gr smör
1 tsk salt
2 msk olja
2 dl mjölk
Topping:
tomatsås
ost
lök
kassler
minitomater
getost
kantareller
färsk timjan
Topping:
tomatsås
ost
lök
kassler
minitomater
getost
kantareller
färsk timjan
Gör så här: Blanda allt, kavla ut och toppa med sådant du tycker är gott, grädda tills pizzan fått fin färg i 225 grader.
Kommentarer
Postat av: ida
Underbara bilder som vanligt! Hoppas helgen varit bra!
Postat av: Erika - Bakglädje
Vad smidigt att värma pizzan på stormköket. Det ser ut som ni haft det härligt.
Postat av: Mille
Får så mycket mer smak av allt du lagar när man ser dina fina bilder :)
Postat av: Emmy
Vilken underbar idé!
Postat av: Therese Ö
Wow, vilken häftig idé!
Postat av: Astrid Bolund
Gillar om det du skrev! Roligt att se en del prima saker och inte bara det generella grejerna som man kan se om varje dag. ;)
Trackback