Fläskfilégratäng


Foto: Karin / bevemyrs blogg

En massa bacon, lök, fläskfilé, grädde, senap, vitlök och ost. Kan knappast bli annat än gott!


Igår firades det nationaldag i sveriges syrendoftande, ljusgröna sommarvackra land. Själv åt jag tårta. I morgon får ni smaka!:)

___________________________________________________________________________________________



Ingredienser:

1 fläskfilé
3-4 tomater
1-2 pkt bacon
1 purjolök
ca 10 st champinjoner
5 dl grädde
4 msk sötstark senap
2 vitlöksklyftor
Kalvfond
Riven ost

Gör så här: Klipp paketen med bacon i små bitar, stek i stekpanna. Skär fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor och stek bitarna i lite smör, krydda. Skiva champinjonerna och purjolöken och fräs dem också. Skär tomaterna i skivor och lägg dem i botten på en grätängform, lägg köttet, champinjonerna och purjolöken över. Blanda grädde och senap i en kastrull, smaka av med kalvfond, salt och peppar. Häll såsen i gratängformen, strö riven ost över. Gratinera tills gratängen fått fin färg.

Kommentarer
Postat av: Emma

Bara saker jag gillar! Låter som något som bara måste provas :)

2010-06-07 @ 08:10:03
URL: http://bakut.blogg.se/
Postat av: Anna

Det där kommer jag att gilla!:)

2010-06-07 @ 18:52:15
Postat av: Ann-Sofie

Tog vildsvinssadel och kantareller istället och det funkade jättebra. Riktig festmåltid! :)

2010-10-05 @ 16:56:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen