Fläskfilégratäng
Foto: Karin / bevemyrs blogg
En massa bacon, lök, fläskfilé, grädde, senap, vitlök och ost. Kan knappast bli annat än gott!
Igår firades det nationaldag i sveriges syrendoftande, ljusgröna sommarvackra land. Själv åt jag tårta. I morgon får ni smaka!:)
___________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 fläskfilé
3-4 tomater
1-2 pkt bacon
1 purjolök
ca 10 st champinjoner
5 dl grädde
4 msk sötstark senap
2 vitlöksklyftor
Kalvfond
Riven ost
Gör så här: Klipp paketen med bacon i små bitar, stek i stekpanna. Skär fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor och stek bitarna i lite smör, krydda. Skiva champinjonerna och purjolöken och fräs dem också. Skär tomaterna i skivor och lägg dem i botten på en grätängform, lägg köttet, champinjonerna och purjolöken över. Blanda grädde och senap i en kastrull, smaka av med kalvfond, salt och peppar. Häll såsen i gratängformen, strö riven ost över. Gratinera tills gratängen fått fin färg.
Kommentarer
Postat av: Emma
Bara saker jag gillar! Låter som något som bara måste provas :)
Postat av: Anna
Det där kommer jag att gilla!:)
Postat av: Ann-Sofie
Tog vildsvinssadel och kantareller istället och det funkade jättebra. Riktig festmåltid! :)
Trackback