Böngroddspaj och dagen till ära en ny kategori
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Då så, fredag och allt, en ny kategori får se dagens ljus här på bloggen, "Vegetariskt". Inte för att man behöver vara vegetarian för att älska den här böngroddspajen...men ändå:). På tiden hursomhelst att börja blogga köttfria rätter också!:) Receptet kommer från min mammas trevliga kompis Lotta som själv har njutit av pajen i bra många år, nu är det er tur. Varsågoda!
I morgon bjuder jag på härligt osunt barnsligt oemotståndligt gott helgfika!
_____________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Pajskal:
100 g smör (ca 1 dl flytande margarin)
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
lite salt
Fyllning:
250 g keso
1 stor purjolök
3 ägg
4 dl riven (gärna smakrik väl lagrad ost)
1 burk böngroddar
ev salt och peppar
Gör så här: Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en form. Förgrädda i ca 10 minuter i 225 grader. Finhacka purjolöken och blanda den med övriga ingredienser till fyllningen, smaka ev av med salt och peppar. Lägg blandningen i pajformen och grädda pajen i ca 25 minuter i 225 grader.
Kommentarer
Postat av: LinaJS
Ursygga bilder!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat av: Sussie
Det låter både annorlunda och gott!!
Postat av: yvonne erlandsson arbetskamrat med maria bevemyr
kanon bra blogg har lagat mycket av dina rätteroch vilka bilder du får det verkligen att se gott ut kul med veg rätter svårt att hitta på ibland
Trackback