Grön kycklingcurry
Foto: Karin / bevemyrs blogg
En av mina trevliga kollegor tipsade om en ovanligt lyckad kokbok om det thailändska köket "Världsköket Thailand" (hittade ingen vidare bra länk men är du nyfiken kan du alltid kika här:). Jag lånade med mig ett ex hem och började med att provlaga en kycklinggryta med grön currypasta. Gott blev det!!!
Vad som antagligen är världens godaste hemlagade godis ska vi njuta av i nästa blogginlägg, håll till godo!:)
_____________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
kycklingfile
1 skivad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
3 msk grön currypasta
4 dl kokosmjölk
1 1/2 hönsbuljongtärning
1 msk fish sauce
2 msk soja
1/2 lime, rivet skal och lime
lite socker
Gör så här: Bryn kycklingen, salta och peppra. Rör i övriga ingredienser och låt småsjuda i ca 20 minuter. Smaka av med salt, socker och ev mer lime. Servera med ris och sallad.
Kommentarer
Postat av: Sussie
Thaimat är gott!!
Postat av: Nena
Jag gillar bade kyckling och curry sa det har receptet maste jag skriva upp och testa:))
Postat av: Jens
Kul att du serverar thaimat på din blogg, det är uppskattat!
Postat av: Mikaela
vilka underbara bilder! har du så många olika sorters porslin? :=)
Trackback