Kasslergratäng med annanas och fetaost




Foto: Karin / bevemyrs blogg
I förra veckan var jag på lunchträff med Sandra, Sofia och alla fina smågrabbar. Vi pratade förstås mat, jag blev aldrig riktigt klok på vems recept det här egentligen var, både Sandra och Sofia var så rörande överens om att den här varianten av kasslergratäng var jättegod att jag inte brydde mig om att forska vidare i saken!=)
I morgon ska vi undersöka hur seg kola fungerar ihop med en saftig sockerkaka!:)
____________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
kassler
1 burk ananas
2 burkar creme fraiche
1 paket fetaost
1 rödlök
riven ost
salt
peppar
Gör så här: Dela kasslern i lagom stora bitar och lägg dem i botten av en gratängform, fördela ananasen ovanpå. Blanda creme fraiche, smulad fetaost och hackad rödlök i en bunke. Smaka av röran med salt och peppar. Strö på riven ost. Grädda i ca 225 grader tills gratängen fått fin färg.
Ser jättegott ut! Måste provas genast!
JÄklar vilka fina bilder!:)
Den såg riktigt god ut! Jag ska absolut testa denna någon dag.
Trevlig helg!!
Perfekt! Nu har jag lördagsmiddagen räddad!
Åh, vilka fina bilder och vilken vacker sked! /Erika
Åh.. med fetaost. Ser jättegott ut! Trevlig helg!
Vilket gott recept på kasslergratäng! Och precis som alla dina andra bilder är även de här bilderna jättefina. :-)
Ser ju jättegott ut o vilka fina bilder!
Ha de bra
vilket underbart recept! Ska man äta den som den är bara eller hade ni något till?
"Emelie"
Det är gott att servera den tillsammans med tex. sallad och ris:)
/Karin