Murklor


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Igår berättade jag om att pappa ringde i fredags och var så glad över att han hittat någonting som jag skulle få. Det han hittat var två fina murklor. Jag älskar verkligen just den svampen. Tyvärr äter jag den sällan och då blir det ofta den konserverade varianten som används. Nu är jag kanske lite onödigt orolig också när det handlar om hur de ska beredas, vill gärna förvälla dem mer än nödvändigt många gånger:)

Är det någon av er som har något tips eller kanske ett gott recept om just murklor?:)

I helgen åt jag en väääääldigt god fiskrätt, den ska vi smaka av i nästa blogginlägg!:)

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Vilket sammanträffande. Håller just på att förvälla en jättestor murkla som vi hittade på vår morgonpromenad.

Jag som du förväller den mycket noga, med mycket och många vatten.

sedan steker jag murklan/murklorna i smör. Därefter får de koka in i en skvätt tjock grädde. Fantastiskt gott!

2010-05-11 @ 10:56:13
Postat av: Gunilla

Jag tycker det är gott att steka dem i lite smör, och sedan låta dem puttra i vispgrädde och sedan smaka av med lite fransk senap, salt och pepper! Jättegott på en bit franska med riven lagrad ost överst. Allt ihop ska stekas i ugnen en stund också!;)

2010-05-11 @ 16:12:27
Postat av: Jossan

Murkelsås till en bit kött tycker jag är godast!:)

2010-05-11 @ 16:15:22
Postat av: Elin

Den här är god!



Murkel och konjaksås:

1 finhackad gul lök

50 gr förvällda och finhackade murklor

2 krm nymald svartpeppar

1 msk smör

3 msk konjak

1 ½ dl vatten

2 msk flytande viltfond eller kalvfond

1 msk maizenamjöl

2 dl vispgrädde

1 tsk soja (1–2 tsk)

1 tsk strösocker

ev salt

2010-05-11 @ 18:24:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen