Päron och Chèvrepaj
Foto: Karin / bevemyrs blogg
När jag träffade min pluggarkompis Erika sist berättade hon om ett oslagbart gott pajrecept. Inlagda päron, Chèvreost och äggstanning i en salig härlig kombination. När lillungen sedan fyllde år gjorde jag en massa små pajer i mazarinformar som gästerna bjöds på. Själv kunde jag konstatera att söta päron tillsammans med den lite skapra Chèvreosten var en riktigt god kombination som tål att smakas på igen:)
I nästa blogginlägg bjuder jag på godaste LCHF-fukosten!
____________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Pajdeg av något slag, själv använde jag färdig smördeg
Inlagda päron i sockerlag
Chèvreost
3 ägg
3 dl mjölk
salt
peppar
ev. något att garnera med
Gör så här: Tryck ut pajdeg i formen/formarna du valt. Skär päron och ost i småbitar och fördela i över pajdegen. Rör ihop ägg och mjölk, smaka av med salt och peppar. Häll äggstanningen i formen/formarna. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter eller tills pajen fått fin färg. Garnera ev pajen med någonting du tycker om. Servera med sallad och någon god dressing.
Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje
Vad gott det låter. Blir sugen och skulle gärna smaka!
Postat av: Fia
Gott!!!
Postat av: Mårtenssons kök
Låter riktigt gott. Hur långt innan kan man förbereda pajerna, tror du?
Postat av: Karin/ bevemyrs blogg
"Mårtenssons kök"
Jag vet faktiskt inte riktigt, själv frös jag in pajerna och garnerade dem straxt innan servering, det fungerade perfekt.
Postat av: Mårtenssons kök
Det låter ju bra, perfekt!
Trackback