Läcker crabfishpaj med västerbottenost
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Mamma var på middag hos en väninna och kom hem med ett recept i handväskan. Evy hade serverat en läcker paj som fått högsta betyg hos de bjudna damerna. Själv provade jag receptet förra lördagen och pajen som innehåller bl.a. crabfish, creme fraiche och västerbottenost är förutom att den är väldigt god dessutom supersmidig att göra.
I nästa blogginlägg bjuder jag er på den allra godaste krämigaste blåbärsrulltårtan man kan tänka sig!
______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Filodeg eller annan pajdeg
2 burkar creme fraiche a 2 dl
2 paket crabfish (återkommer med vikt:)
1 paket dill
2 dl riven västerbottenost
partytomater
Gör så här: Tryck ut pajdegen i en stor eller flera mindre pajformar. Dela crabfishen i mindre bitar och rör samman med övriga ingredienser. Fördela cremefraicheröran i formen/formarna. Skär tomaterna i skivor och lägg överst. Grädda i 225 grader tills pajen fått fin färg. Dekorera med rom och citron. Servera med sallad och bröd.
Kommentarer
Postat av: Matpolisen
Det låter oförskämt gott.
Postat av: Yvonne
Det låter smarrigt! Har aldrig använt crabfish...men de är ju frysta och enkla att tina upp förstår jag ;)
Postat av: Johanna
Den här pajen ska jag prova, det låter både enkelt och gott!
Postat av: lovisa
lät gott men kan inte äta skaldjur:/
Postat av: lucke
Hejsan, händer idag? :)
Trackback