Sockerkaka med vaniljfyllning och kokostopping
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Jag tycker nog att sockerkakan har oförtjänt dåligt rykte när det handlar om finfika. Hursomhelst när Lillungens gudmormor kom på besök passade vi på att baka och bjuda på en riktigt lyxig och supergod variant av sockerkaka. Mjuk, luftig, smakrik, fyllig, söt, saftig och vacker. Sockerkaka när den är som bäst helt enkelt!
Ingredienser sockerkaka:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten
Vaniljfyllning:
200 g smör
1 1/2 dl mjölk
7 msk vaniljsocker
Kokostopping:
1 påse kokos (200 g)
1 dl sirap
1 1/2 dl grädde
Gör så här: Vispa ägg och socker poröst, rör ner vetemjöl och bakpulver. Blanda försiktigt i vattnet. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda i ca 30 minuter i 200 grader. Blanda ingredienserna till vaniljfyllningen i en kastrull och låt det småsjuda i ett par minuter. Låt svalna. Dela den avsvalnade sockerkakan på mitten och häll vaniljfyllningen på den nedre delen. Lägg ihop sockerkakan igen. Blanda ingredienserna till kokostoppingen i en kastrull och låt smälta ihop, fördela röran på sockerkakan. Servera gärna på fat och med sked!
Kommentarer
Postat av: Matpolisen
Oj, vad festligt det där ser ut.
Postat av: Eva Berghov
Vilken vacker kaka att bara titta på! Önskar att jag fick smaka, måste baka den här i helgen! Ha en skön helg!
Postat av: Sandra
Snyggaste sockerkakan jag sett. :)
Postat av: Lena
Mmmm så gott det ser ut!
Postat av: Anonym
Postat av: Erika - Bakglädje
Det såg jättegott ut. Väcldigt vacker blev kakan också.
Postat av: Linda - Cupcakefluffan
Vilken snygg sockerkaka, ser ju kanongott ut
Postat av: Yvonne
Jösses, vilken bild! Värsta prinsesskronekakan! :)
Postat av: Emma
Oj vad gott det ser ut, den måste jag baka!
Postat av: missfranklin
hej! jag kikar in på din finfina blogg lite då och då. det här gav mig verkligen fantastisk inspiration, varför inte en "vanlig" sockerkaka i botten och så pimpa den, inte bara med glasyr, utan med fyllning och så bär också! blir ju som en tårta, fast utan att vara gräddmäktig som de så ofta blir :-)
Trackback