Suveränt pinnbröd
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Att tända sig en lägereld när man är ute i naturen är väldigt mycket känsla. I helgen var vi ute med båten och passade på att mysa lite framåt kvällen. När man sedan satt där, värmde sig, kröp ihop och kurade lite, drömde sig bort i den smått magiska glöden var det extra trevligt att laga sig lite mat och låta magen få sitt.
Att knåda sig pinnbröd och ringla runt korven är oväntat gott och praktiskt!
Ingredienser pinnbröd:
5 dl vetemjöl
2 dl vatten
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
Gör så här: Blanda allt i en plastpåse. Grilla korven nästan klar, ringla degen runt korven och håll den sedan över glöden tills brödet svällt upp och blivit gyllenbrunt. Ringla senap, ketchup eller något annat du tycker om över.
Kommentarer
Postat av: Matpolisen
Det där ser så charmigt ut.
Postat av: Erika - Bakglädje
Jag har sett pinnbröd så ofta men aldrig testat själv. Det brukar alltid bli en höstutflykt när vi grillar korv ute i naturen, jag får ta och testa då.
Postat av: Åsa
Jag älskar pinnbröd!
Postat av: Lena
Så praktiskt och gott det ser ut!
Trackback