Fantastiskt goda vaniljkrämsbullar
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Det var alldeles för länge sedan vi bakade bullar, så för ett par dagar sedan bestämde sig lillungen och jag för att plocka fram assistenten och baka. Själva grundreceptet på bullarna är det samma som jag bloggat ett par gånger tidigare, världens godaste bullar helt enkelt!;) Den här gången kokade vi vaniljkräm (inte det minsta bökigt och så himla mycket godare än alla världens pulvervarianter;), bullarna fylldes och resultatet blev ljuvligt barndomssmakande och fantastiskt goda vaniljkrämsbullar!
I nästa blogginlägg tar vi färjan över viken och tittar på pirayor och apor!:)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Deg:
50 g jäst
4 äggulor
1 1/2 dl socker
1 dl vetemjöl
4 dl kokande mjölk
2 vaniljstänger
Fyllning:
smör
pärlsocker till garnering
Gör vaniljkrämen så här: Vispa (med elvisp) äggulorna tillsammans med sockret så att det löser sig. Vispa ner mjölet. Koka upp mjölken tillsammans med vaniljstängerna (dela dem och skrapa försiktigt i fröna och lägg sedan i själva vaniljstängerna också). När mjölken kokar häller du försiktigt (i en fin stråle eller droppvis) ner den i äggröran samtidigt som du vispar med elvispen. När mjöken är ivispad läggger du över krämen i en kastrull, låter allt småkoka under vispning tills den tjocknat (det tar bara ett par minuter).
Mums! ser riktigt gott ut! Kram!
Gott!!! Jag älskar kanelbullar!!:-)
god vad gott jag älskar bullar men inte med saffran
men jag tror att gillar saffran i maten kramar NK
åh vad gott! Älskar allt vetebrödsaktigt!
Vilka superhärliga bullar :-)
Nu vet jag precis vilka bullar jag ska baka nästa gång :-)
Mums! Jag tror det är dags att baka bullar snart, blev väldigt sugen på det nu.
bakat bullarna, blev super goda. men när jag gjorde butterkaksvarianten blev dem kolbullar trots att jag hade en plåt över. gräddade dem bara 15 min på 225 grader. Min ugn måste vara lite varmare än din :)
"Anette"
Men så konstigt, mina butterbullar brukar bli perfekta:) Vet inte om det kanske kan bero på att jag inte använder varmluft utan vanlig "traditionell" temperatur?
Nåväl...Lycka till nästa gång!