Gräddig kebabgratäng


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Tycker du om kebab så är antagligen det här någonting för dig!;)

_______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

ca 800 g kebabkött (finns i frysdisken)
1 -2 lökar, i bitar
2-3 paprikor (gärna i olika fäger), delade i bitar
2-3 vitlöksklyftor, rivna, hackade eller pressade
1 1/2 dl chilisås
3 dl grädde
1 burk creme fraiche, 2 dl
1 1/2 tsk basilika, torkad
1 krm cayennepeppar
paprikapulver
salt
peppar
smör att steka i
ev riven ost


Gör så här: Fräs köttet i lite smör. Lägg över i en gratängform, strimla paprika och lök och fördela över köttet. Rör ihop vitlök, chilisås, grädde, creme fraiche, basilika och cayennepeppar. Låt allt småkoka en stund och smaka sedan av med paprikapulver, salt och peppar. Häll såsen i formen, strö ev på riven ost och gratinera i 225 grader tills osten fått fin färg eller tills paprikan är lagom mjuk! Servera med ris och sallad!:)

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofi

Vilken trevlig och inspirerande blogg du har:D Jag återkommer!

2011-04-18 @ 22:32:05
URL: http://www.matsafari.blogspot.com
Postat av: mimmi

Den här låter spännande!

2011-04-20 @ 18:05:32
Postat av: Valis

hur gott som helst! tack ^^ ♡

2011-05-27 @ 12:00:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen