Tacosoppa


Foto: Karin / bevemyrs blogg

När jag äter tacos blir det gärna en massa småslattar kvar, dels av färsen men också av allt smått och gott som serveras till. Och visst känns det lite matrespektlöst att bara kasta bort det som blir över, energibedrövligt och inte riktigt schysst mot kon som fick sätt livet till på nåt sätt. Att istället samla ihop allt, lägga till lite och sen dagen efter koka sig en mustig tacosoppa är perfekt både för magen och det matglobala samvetet:)


I nästa blogginlägg åker vi ut till ön och äter någonting ursvenskt lantbruksromantiskt!:)
______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

Tackorester
och/eller
400-500 g blandfärs
1 påse tacokrydda
2 tärningar kalvbuljong
1 vitlök (pressad)
1 gul lök (hackad)
1 äpple (tärnat och delat i småbitar)
1 burk minimajs
1 burk majskorn
1 lime (pressad)
1 msk socker
1 1/2 liter vatten
salt

Gör så här: Blanda i tacorester i en kastrull eller bryn färs tillsammans med vitlök och lök, tillsätt kryddor, smula ner buljong och lägg i äpple, majs och minimajs, strö på sockret. Häll i vatten och pressa ner lime. Låt allt koka en stund. Smaka av med salt. Servera gärna med en klick gräddfil och något gott bröd!


Kommentarer
Postat av: Linda

Vilken smart idé. ska jag tänka på nästa gång, här äts det ofta tacos nämligen :-)

2011-01-23 @ 12:40:36
URL: http://bengtssonsbaksida.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Så himla fin soppskål du serverar ur.

2011-01-24 @ 20:16:31
URL: http://martenssonskok.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen