Godaste ostarna och "Old fashioned bikes" i HollandFoto: Karin / bevemyrs blogg

Då så, då börjar vi vår resa. Målet är det hyrda huset i Cornwall, men har man långsemester och lediga dagar går det inte att låta bli att stanna i Holland:)

Förutom väderkvarnar, kanaler, träskor, tulpaner och kaniner är det två saker med Holland - Ostar förstås och sen Cyklar. Ostarna är makalöst goda och ligger där i butikerna stora, runda, mogna och perfekta. Cyklarna finns precis överallt, ser inte ut som hemma i sverige utan har en skön gammeldags stil, de cyklas av alla, från coolaste killen till hurtigaste pensionären.

För att ta reda på vilken ost som Holländarna själva föredrar frågade jag ett proffsigt ostbiträde vilken som är den mest populära osten. Den som såldes mest och njöts i flest munnar. Svaret kom utan dröjesmål - "Waerder Gaaskaas Mong". Jag köpte med mig en låda uppskurna osttärningar och njöt dem tillsammans med en kopp varm te. Holländarnas favoritost visade  sig vara en djupt krämig hårdost med mild kvardröjande smak. Otroligt gott!!

Lillungen charmade det trevliga biträdet och fick med sig en leksakskossa hem!:)
Det sunda i att en hel befolkning köpt cykelkonceptet känns imponerande, heja alla Holländare!
I nästa inlägg far vi över till Belgien och jag visar er en av mina absoluta favoritkonserver som jag alltid tar med mig när det ska resas långt!:)

Kommentarer
Postat av: Fröken Dill

Å, Cornwall som är så underbart. Låter toppen!!!

Till Holland kommer jag i höst men på mitt favoritställe, St Ives, har jag inte varit sedan jag var 17.

Hälsar fröken Dill

2011-07-26 @ 02:27:20
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Jimmie Lannér

Holland är underbart vackert och deras ostar är otroligt goda. Såg på översta bilden att osten har namnet "Hoeve" och det är lustigt då jag och min fru hade en bröllopsfotografering av ett par från Holland där mannen hette just Hoeve i efternamn.

Fina bilder och fina bilder överlag då jag nu har uppdaterat mig själv på din blogg !

Ha en fin vecka.

Jimmie.

2011-07-26 @ 16:37:26
URL: http://varldensbastamatblogg.blogg.se/
Postat av: Kalle

Ost kan man äta hur mycket som helst. Holländska ostar står sig verkligen bra i konkuransen! Själv var jag på en ostauktion i Edam för några år sedan. Kan rekommenderas.

2011-08-01 @ 17:31:00
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Fröken Dill"Ja Cornwall är verkligen fint!I St Ives har jag inte varit, det måste bli ett besök nästa gång vi är i faggorna!:)Hälsar Karin

2011-08-06 @ 09:03:35
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Jimmie Lannér"Ja, ostarna är verkligen i världsklass, det går att livnära sig enbart på dessa!:)Tack!Ha en riktigt skön vecka du också!

2011-08-06 @ 09:06:50
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Kalle"

Edam har vi inte besökt, det låter kul med ostauktion!:)

2011-08-06 @ 09:07:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen