Passa på att njuta av säsongens godaste gubbar - Jordgubbspaj med segt mandeltäcke


Foto: Karin / bevemyrs blogg

I år är jordgubbarna goda, många och tidiga. Att äta dem bara sådär, råa, rakt upp och ner är en riktig fröjd. Något som också är riktigt gott är att lägga dem under ett segt, sött mandeltäcke och äta den ljummen tillsammans med vaniljsås, grädde eller glass. Passa på att njuta av säsongens godaste gubbar:)


I nästa blogginlägg spanar vi in stans snyggaste brödpicka!
_______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

Jordgubbar efter tycke och smak
½ dl sirap
125 g smör
½ dl vispgrädde
½ tsk bakpulver
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
Flagad mandel

Servera med grädde, glass eller vaniljsås.

Gör så här: Skiva jordgubbarna och lägg dem i en ugnssäker form. Smält smör i en kastrull och blanda sedan ner övriga ingredienser (inte den flagade mandeln). Klicka ut smeten uppe på jordgubbarna och strö sedan på mandel. Grädda i ca 45 minuter i 150 grader. Servera tillsammans med vaniljsås, glass eller grädde.

Kommentarer
Postat av: Eva Berghov

Funkar det med andra bär som hallon eller blåbär? Måste tala om att det är en njutning att kolla på din blogg!! Ha en skön sommar!!

2011-07-02 @ 11:31:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen