Kasslergratäng


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Gratäng är smidig sommarmat. Kassler är smakrikt, enkelt och på något sätt håller den alltid vad den lovar. Att kombinera är perfekt:)

_______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

4 dl ris, okokt

ca 700 g kassler
2 purjolökar
4 dl vispgrädde
1 dl majonnäs
3/4 dl Heinz chilisås
1-2 vitlöksklyftor, pressade eller rivna.
Salt och peppar
ost, riven

Gör så här: Koka riset och lägg det i botten på en gratängform. Strimla kasslern och lägg den uppe på riset tillsammans med skivad purjolök. Vispa grädden och blanda i majonnäs, chilisås och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen över kasslern. Strö på riven ost. Gratinera i 225 grader tills den ser fin ut i färgen.



I nästa blogginläggg spanar vi in en kär marängvariant i kakformat!:)

Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje

Ser mycket gott ut. Jag gillar gratänger som sköter sig själv i ugnen. :-)

2011-07-05 @ 08:45:12
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Så gott, har ju kassler i frysen, kanske skulle ta och göra denna rätt

2011-07-05 @ 12:50:49
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen