Kasslergratäng
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Gratäng är smidig sommarmat. Kassler är smakrikt, enkelt och på något sätt håller den alltid vad den lovar. Att kombinera är perfekt:)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
4 dl ris, okokt
ca 700 g kassler
2 purjolökar
4 dl vispgrädde
1 dl majonnäs
3/4 dl Heinz chilisås
1-2 vitlöksklyftor, pressade eller rivna.
Salt och peppar
ost, riven
Gör så här: Koka riset och lägg det i botten på en gratängform. Strimla kasslern och lägg den uppe på riset tillsammans med skivad purjolök. Vispa grädden och blanda i majonnäs, chilisås och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen över kasslern. Strö på riven ost. Gratinera i 225 grader tills den ser fin ut i färgen.
I nästa blogginläggg spanar vi in en kär marängvariant i kakformat!:)
Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje
Ser mycket gott ut. Jag gillar gratänger som sköter sig själv i ugnen. :-)
Postat av: Linda - Cupcakefluffan
Så gott, har ju kassler i frysen, kanske skulle ta och göra denna rätt
Trackback