Mjuk pepparkaka med brun farin och lingonsylt
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Efter att ha skumpat omkring i båten ett par dagar ser kakan på bilden smått mörbultat ut, men döm inte hunden efter håren, den är helt suveränt god!:)
Gjord på brunt farinsocker och med lingonsylt i smeten är den mustig och makalös.
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
100 g smör
3 ägg
3 dl brun farin
1 1/2 tsk kanel
1 tsk nejlikor
1 tsk ingefära
1/2 dl apelsinmarmelad eller 1 dl lingonsylt
1 1/2 dl gräddfil
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
10 hackade mandlar att strö uppe på
Gör så här: Vispa ägg och farin tjockt och pösigt. Smält smöret och låt det svalna. Rör i kryddor, gräddfil, bakpulver och vetemjöl. Blanda i smör och sist försiktig i sylt eller marmelad. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter (prova med sticka om den är klar):
Låter väldigt gott!
Älskar mjuk pepparkaka och måste testa din variant med att ha apelsinmarmelad i
Kanske jag borde veta detta men tyvärr så gör jag inte det. Hur ska den gräddas? tid och grader? Den verkar ju så himla god att jag bara måste göra den!
Gott som sjutton!:)
Grädda i 175 grader i ca 40 minuter (prova med sticka om den är klar) /Karin
Mums! Ser mycket god ut. Du får till så fina bilder. Har du några tips på vad man ska tänka på när man fotar mat/bak?
"Erika - Bakglädje"
Jag är ju som sagt ingen expert:) Det jag försöker tänka på är att fota i bra ljus, oftast utomhus. Sen är själva komponeringen av bilden viktig också, det blir oftast snyggt om det är lite "rekvisita" runt själva föremålet som skall fotas, några snygga servetter, skedar, sockerbitar, en fin bricka o.s.v.
Hälsar Karin