Sommarkrans


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Hembakat vetebröd är bland det godaste som finns. Sist vi var ute på sjön skickade min mamma med den här sommarkransen till havsfikat. Hon bakar den ofta och gärna och fyllningen kan variera. Receptet jag serverar idag är med Lemon Curd men det går lika bra med t.ex päronmarmelad eller någonting annat gott. Degen är dessutom kalljäst, så ingen stress här inte, passar bra att knåda ihop en sävlig, lättjefull sommardag!;)


I nästa blogginlägg smakar vi av midsommarmaten!:)

_______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

2 ägg
1/2 tsk salt
2 msk socker
50 g jäst
5 dl vetemjöl
1 citron, rivet skal
200 g smör, rumsvarmt


Fyllning:

1 1/2 dl lemon curd


Glasyr:

1 citron, saften
Florsocker

Gör så här: Blanda ägg, salt, socker och jäst, jästen skall lösa sig. Blanda i vetemjöl, citronskal och smör. Knåda till en jämn deg. Kavla ut till en längd, ca 70 cm lång och 10 cm bred, lägg en sträng med lemon curd i mitten, vik upp kanterna och nyp ihop längden till en krans. Jäs under bakduk i ca 2 timmar (lite beroende på vilka jäsförutsättningar du har). Grädda i ca 15 minuter i 200 grader tills kransen fått fin färg. Blanda glasyren och bred den på kakan. 






Kommentarer
Postat av: Vicky

Ser gott ut... men vad 17 är Lemon Curd? Kan man köpa det på ICA eller..?

2011-06-18 @ 10:36:02
Postat av: Anonym

vad är lemon curd för något nu blev jag sugen på en sommarkrans det måste jag prova kramar NK

2011-06-19 @ 21:30:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen