Korvmys på Högaberget


Foto: Karin / bevemyrs blogg

När mannen i huset är på forskningskonferens i Jyväskylä får lillungen och jag roa oss på egen hand:) En av dagarna bestämde vi oss för korvmys uppe på höga berget här där vi bor. Jag har aldrig varit förtjust i köpekorvbrödsvarianten, visserligen finns det en variant med lite kruskakli i men det känns ändå inte som att det är något rejält att stoppa i magen. Hembakat korvbröd är jättegott och fördelen är ju dessutom att man själv kan bestämma hur grovt det skall vara.

______________________________________________________________________________________________

Ingredienser till grovt korvbröd (sen kan du ju bland som du själv tycker med olika mjölsorter och hitta din egen favorit):

50 g jäst
5 dl mjölk
1 msk flytande honung
1/2 dl olja
2 tsk salt
4 dl grahamsmjöl
1 dl linfrö
1/2 dl rågkross
2 dl rågsikt
ca 6 dl vetemjöl

Gör så här: Smula jästen i en degbunke, värm mjölken till fingervarmt och häll den sedan över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Häll i övriga ingredienser och bearbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 40 - 60 minuter. Forma till korvbröd och lägg på en plåt och jäs i ytterligare 30 minuter. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.


Kommentarer
Postat av: Lelushka

Detta måste jag prova! Har aldrig vågat mig på att baka korvbröd men nu så. Din blogg inspirerar!

2011-03-12 @ 13:19:34
URL: http://hetagrytan.blogg.se/
Postat av: Anonym

hej vad mysigt med korvmys jag måste bara testa o baka korvbröd hemma miljoner kramar NK

2011-03-12 @ 14:18:58
Postat av: Anonym

hej vad mysigt med korvmys jag måste bara testa o baka korvbröd hemma miljoner kramar NK

2011-03-12 @ 14:30:21
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Hembakat korvbröd är så mycket godare än köpt :-)

2011-03-12 @ 16:32:07
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Eva

Det låter som en god idé det där att baka eget korvbröd. Jag har också alltid tyckt att det mest är luft i dem man köper i affären. Härliga bilder på ert korvmys!:-)

2011-03-12 @ 16:49:26
Postat av: Mårtenssons kök

Det är inte mycket som slår en go grillad korv utomhus! Speciellt inte när den serveras med hembakat korvbröd...

2011-03-13 @ 20:20:42
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Fröken Dill

Smart idé. Jag är heller inte särskilt förtjust i köpekorvbröd.



Hälsar fröken Dill

2011-03-16 @ 15:51:44
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Lena

Verkar vara ett bra recept! De köpta "grova" har ju bara lite kli i sig och inge goda alls.

2011-03-22 @ 15:28:18
URL: http://almamater.bloggplatsen.se/
Postat av: Junitjej

Det ser jättegott ut!

2011-03-24 @ 06:33:52
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Malin

Såg ju riktigt gott ut :)

2011-03-24 @ 07:32:56
URL: http://napolia.blogg.se/
Postat av: emelie

nu blev jag ju sugen på hederligt gammalt gott korvbröd med en perfekt kokad korv.haha.

2011-03-24 @ 09:29:41
URL: http://emsiiiis.blogg.se/
Postat av: Anonym

Gott!

2011-03-24 @ 10:43:02
URL: http://sannakumlins.blogg.se/
Postat av: Eleonore

Det där kan man verkligen kalla lyx! Gå ut i naturen och grilla korv som äts med hembakta korvbröd :D

2011-03-24 @ 11:45:42
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Postat av: Victoria

Korv var länge sen ;)

2011-03-24 @ 13:26:16
URL: http://frukostera.blogg.se/
Postat av: Robin

Bra grejer helt klart ^^ fast ärligt talat så har jag inte ätit korv med bröd sedan i somras typ -_-

2011-03-24 @ 17:02:25
URL: http://gamingground.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen