Lyxig kyckling- och västerbottenostpaj


Foto: Karin / bevemyrs blogg


Själv kan jag bli sådär väldigt sugen på just paj. Det är nåt med det där snyggt kompakta "alltiettkonceptet" som tilltalar mig. Att det sen går att variera och blanda ingredienser huller om buller allt efter att andan faller på gör ju inte heller saken sämre:). 

Bara därför, och för att det är lördag och allt, tänkte jag bjuda er på en lyxig kycklingpaj fylld med bl.a bacon, philadelphiaost, soltorkade tomater och västerbottenost.

_______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

Deg:

3 dl vetemjöl
150 g smör
4 msk vatten

Fyllning:

1 kg kycklingfilé eller 1 grillad kyckling
2 paket bacon
Ca 400 g Västerbottenost
5-l0 soltorkade tomater
2 gula lökar
1 burk paprika och chilicremefraiche
1 ask Philadelphiaost med lök- och paprikasmak
5 ägg

Gör så här: Knåda ihop pajdegen och tryck ut den i en ugnssäker form. Förgrädda ev. i ca 15 minuter i 200 grader. Skär kycklingfiléerna i småbitar, stek dem i lite smör och krydda med salt och peppar. Lägg ner bitarna i pajformen. Klipp baconet i bitar och stek det knaprigt, fördela över kycklingen. Hacka löken och tomaterna och stek det mjukt i lite smör, lägg i pajformen. Riv osten och rör ihop hälften av den tillsammans med cremefraiche, philadelphiaost och ägg. Häll smeten i formen och strö på resten av osten, grädda i 200 grader tills pajen fått fin färg. Servera med en trevlig sallad.

Kommentarer
Postat av: Jens

Så gott det ser ut! Västerbottenost är en höjdare i nästan all slags mat. Kan rekommendera smör, västerbotten och tunna skivor salami mellan två tortilliabröd stekt i torr stekpanna.

2011-03-05 @ 09:37:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen