Save Food - Byteshandel - Lax mot Choklad- och Ricottakaka
Foto: Karin / bevemyrs blogg
God förmiddag allesammans!
Igår åt vi en väldigt god lax här hemma, hälften bjöds bort och i gengäld fick jag den här fina Choklad och Ricottakakan. Kakan ska ätas framåt kvällen tillsammans med en kopp grönt te, goda vänner och schlagerfestival i öronen:)
Innan kakan äts upp i kväll står fläskfilé på menyn, ni vet den jag visade i ett tidigare inlägg som ligger i en påse i kylskåpet, recept och bilder på den färdiga rätten kommer senare.
_____________________________________________________________________________________________
Ingredienser till Choklad- och Ricottakaka:
250 g ricottaost (italiensk färskost)
2 ägg, vitor och gulor för sig
1½ - 2 dl strösocker
1 dl mandlar, mald eller mixad till mjöl
1 dl hasselnötter, mald eller mixad till mjöl
125 g mörk choklad, smält
1 msk vaniljsocker
2-3 tsk kanelpulver
Gör så här: Lägg osten i en bunke och rör ihop den med äggulor, socker, choklad, vanilj, nötter, mandel och kanel. Vispa äggvitorna fluffiga i en annan bunke och vänd sedan försiktigt ner dem i ost- och äggsmeten. Smörj och bröa en form, gärna med löstagbara kanter, häll i smeten, grädda i ca 45 i 200 grader. Låt kakan svalna i formen. Servera med grädde.
Kommentarer
Postat av: Anonym
hej god förmiddag det låter intressant det låter gott det kanske man skulle prova hemma kramar NK
Postat av: Annelie
Den ser helt fantastiskt god ut! Tack för alla underbara recept!!
Postat av: Mårtenssons kök
Ingen dum byteshandel inte, smart!
Postat av: Veronica
Den ser läcker ut! Snålvattnet rinner till..... :)
Postat av: Linda - Cupcakefluffan
Så tokgott det ser ut
Postat av: Eilert
Dina bytesaffärer, lax mot kaka och tidigare ost till granne, förefaller praktiskt och sympatiskt.
Det är nog enklare med mat och goda grannnar än med annat. Jag försöker med diverse andra prylar men då är det svårt att finna objekt, som passar båda parter. Mat måste vi ju alla ha.
Trackback