Firartårta - seg kokos, äggkrämschoklad och grädde


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Idag plockar vi fram finkopparna och dukar upp med tårta för att firar att Bevemyrs fick möjlighet att vara en del av Save Food initiativet. Spännande, kul och utmanande. Nu är ju inte själva projektet avslutat bara för att tävlingen är det och det finns fortfarande chans för dig att gå in på Face Book (här) och ta ställning. Det har jag gjort.

Idag kom jag att prata med några kollegor om vårt förhållande till mat, det självklara i att ha obegränsad tillgång till någonting att äta och den ofta nonchalanta synen i att sedan helt utan eftertanke slänga bort det fortfarande ätbara av jordens resurser och koldioxidförgifta världen som tack. Kollegan berättade då om två gymnasieskolor i kommunen som tagit initiativet att plocka bort de behållare som eleverna tidigare slängt rester i. På så sätt lyckades skolan mer än halverat matkastandet. Så enkelt och självklart när man tänker efter, en sopsäck för matrester är en signal om att det är okej att slänga mat när det borde vara precis tvärt om. Heja gymnasieskolorna som inte tar det inarbetade, traditionella för givet!:)


I helgen ska några av mina matbilder ställas ut på evenemanget "Kultur i skymnining" här i småstaden, jag tänkte passa på att fota lite och visa er!:)

_______________________________________________________________________________________________


Här kommer recepet på godaste firartårtan:)

Tårtbotten:
4 äggvitor
2 dl socker
1 påse kokos (200 g)

Chokladkräm:
4 äggulor
1 dl florsocker
50 g smör
100 g mörk blockchoklad

Garnering:
3 dl vispgrädde
Blockchoklad, riven

Gör så här: Smörj och bröa en form med löstagbara kanter. Vispa äggvitor och socker till hårt, segt skum. Blanda i kokos och bred ut smeten i formen. Grädda i ca 20 minuter i 200 grader. Gör chokladkrämen genom att smälta smör och choklad försiktigt i en kastrull. Vispa äggulor och florsocker tjockt och blanda ihop det med smör/chokladröran. Ställ kallt och låt svalna. Bred krämen på tårtbottnen och garnera med grädde och riven choklad.



Tårtan smakar ungefär som godiset "Bounty", segt, sött och jättegott!!:)



Kommentarer
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Så supergott det ser ut

2011-05-20 @ 06:36:33
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Mårtenssons kök

Vilket underbart fint porslin du har dukat med. Ser riktigt ut som ett härligt gammaldags tårtkalas!



Ha en härlig helg,

Mårtenssons

2011-05-20 @ 21:44:15
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Stephanie

Mums!

2011-05-20 @ 22:11:35
URL: http://mskafferi.blogg.se/
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Linda - Cupcakesfluffan"

Ja, prova gärna för det här är en supergod tårta!:)

2011-05-24 @ 07:12:07
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Mårtenssons kök"

Ja, visst är det fint, mitt favoritporslin!



Det ska du också ha!!:)

2011-05-24 @ 07:14:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen