Lagom till helgen - Köttfärspaj med fetaost och oliver
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Så här lagom till helg och kvällsmys tänker jag passa på att bjuda er på en riktigt god köttfärspaj fylld med fetaost och oliver. Enkelt baskryddad med salt och peppar och där sältan i fetaosten och oliverna skapar ett läckert, mustigt smakdjup, toppad med lagrad ost blir resultatet lång ifrån magert:)
Trevlig helg nu allesammans!
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Pajdeg (har du något annat pajfavoritrecept så går ju det lika bra förstås):
125 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk vatten
Fyllning:
500 g nötfärs (eller blandfärs om du föredrar det)
2 rödlökar, hackade
salt
peppar
ca 1 dl gröna oliver (urkärnade)
1 paket fetaost (ca 150 g)
2 ägg
2 dl mjölk
1-2 dl riven ost, gärna lite lagrad med smak, typ Brännvinsost
smör att fräsa i
Gör så här: Knåda ihop pajdegen, tryck ut den i en ugnssäker form, nagga med en gaffel och förgrädda tills den ser gyllene ut i 225 grader. Fräs färsen tillsammans med löken i lite smör i en stekpanna, smaka av med salt och peppar. Dela oliverna och skär fetaosten i tärningar, rör ner i köttfärsröran. Fördela fyllningen i pajskalet. Rör ihop ägg och mjölk, häll över köttfärsen. Strö på riven ost. Grädda i 225 grader tills pajen ser gyllene ut. Servera med en god sallad och gärna lite gräddfil/ eller creme fraichesås.
Hej!
Jag läser din bakblogg då och då, och tänkte passa på att tipsa om en tävling som jag har fått presentera i samarbete med Tretti.se och Nespresso. 7 stycken espressomaskiner (Latissima+ från Nespresso, till ett värde utav cirka 3000:- /st) skall lottas ut.
Man ska bidra med ett eget recept + bild (om man vill) så är man med och tävlar. Det är ännu inte så många bidrag i tävlingen, så jag tror vinstchansen är ganska stor med dina färdigheter. Tänkte bara tipsa dig om du vill vara med och tävla!
Här är länken till tävlingen:
http://co-tretti.se/7-sorters-kakor/
(Glöm inte att skriva, i början utav receptet "Jag blev tipsad utav Tårtspecialisten", för att kunna vara med och tävla).
Lycka till om du väljer att vara med! :-)
Kram,
Malin
www.tartspecialisten.se
Det ser väldigt gott ut! Visst borde man kunna byta ut nötfärsen mot quornfärs?
Mmmmm! Brukar göra köttfärspaj med kantareller, men nästa gång ska jag ta feta och oliver istället.
Säkert perfekt partymat, dessutom,
tror fröken Dill