Mammas läckra lingonkaka
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Den här kakan är en av min mammas favoritlångpannekakor, och visst är den riktigt god. De syrliga lingonen är verkligen pricken över i och passar extra bra att baka nu så här i lingontider:)
______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
125 g smör (rumsvarmt)
2 1/2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3/4 tsk kardemumma
1 1/2 dl lingon (frysta)
1/2 dl flagad mandel
2 msk pärlsocker
Gör så här: Vispa smör och socker pösigt, blanda i ägg, mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kardemumma. Rör sedan försiktigt i lingonen. Bred ut smeten på en liten bakplåtspapperklädd långpanna (halv normal långpannestorlek ungefär). Strö på flagad mandel och pärlsocker. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter (prova med sticka så att den känns torr).
Kommentarer
Trackback