En köttfärs-hit till lördakvällen
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Att äta köttfärspaj är nästan alltid rätt, här en extra god variant med kryddig köttfärsröra och äggstanning som är smaksatt med brännvinsost!:)
________________________________________________________________________________________________
Pajdeg:
50 g smör
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Fyllning:
500 - 800 g köttfärs
1 purjolök, skivad (eller en gul lök hackad)
3 vitlöksklyftor, riven eller hackad
1 dl Sweet chili sås
2 msk soya
Salt
Svartpeppar
½ krm cayennepeppar
Äggstanning:
4-5 ägg
4-5 dl mjölk
2-3 dl ost, t.ex. brännvinsost, riven
Salt
Svartpeppar
Gör så här: Gör pajdeg (eller använd någon färdig variant), knåda ihop ingredienserna och tryck ut i en pajform. Förgrädda i ca 200 grader tills pajdegen fått fin färg. Fräs under tiden färsen och löken, blanda i sweet chili och soya, smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Bred ut röran i pajskalet. Rör ihop ägg, mjölk och ost, smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över köttfärsen och grädda i 200 grader tills pajen fått fin färg och äggstanningen stelnat.
Kommentarer
Postat av: Ida
Låter jättegott! Får bli lite paj nån dag tror jag :)
Postat av: Ann-Sofie
Jag älskar paj (gott att ta med i matlådan också), den här verkar supersmaskig!:-)
Postat av: Hanna- Mamma till Alexander
Mums! Det ska jag prova! Kanske t.o.m imorgon =)
Postat av: Fröken Dill
Köttfärspaj är toppen. Jag brukar göra en variant som är rätt lik din, men den innehåller också en hel del svamp. Perfekt så här års!
Tycker Dillen
Trackback