En köttfärs-hit till lördakvällen


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Att äta köttfärspaj är nästan alltid rätt, här en extra god variant med kryddig köttfärsröra och äggstanning som är smaksatt med brännvinsost!:)

________________________________________________________________________________________________



Pajdeg:

50 g smör
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver

Fyllning:
500 - 800 g köttfärs
1 purjolök, skivad (eller en gul lök hackad)
3 vitlöksklyftor, riven eller hackad
1 dl Sweet chili sås
2 msk soya
Salt
Svartpeppar
½ krm cayennepeppar

Äggstanning:
4-5 ägg
4-5 dl mjölk
2-3 dl ost, t.ex. brännvinsost, riven
Salt
Svartpeppar



Gör så här: Gör pajdeg (eller använd någon färdig variant), knåda ihop ingredienserna och tryck ut i en pajform. Förgrädda i ca 200 grader tills pajdegen fått fin färg. Fräs under tiden färsen och löken, blanda i sweet chili och soya, smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Bred ut röran i pajskalet. Rör ihop ägg, mjölk och ost, smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över köttfärsen och grädda i 200 grader tills pajen fått fin färg och äggstanningen stelnat.

Kommentarer
Postat av: Ida

Låter jättegott! Får bli lite paj nån dag tror jag :)

2011-09-24 @ 12:03:25
URL: http://idasvedlundstahl.blogg.se/
Postat av: Ann-Sofie

Jag älskar paj (gott att ta med i matlådan också), den här verkar supersmaskig!:-)

2011-09-24 @ 15:25:19
Postat av: Hanna- Mamma till Alexander

Mums! Det ska jag prova! Kanske t.o.m imorgon =)

2011-09-25 @ 20:39:11
URL: http://imm0rtelle.blogg.se/
Postat av: Fröken Dill

Köttfärspaj är toppen. Jag brukar göra en variant som är rätt lik din, men den innehåller också en hel del svamp. Perfekt så här års!

Tycker Dillen

2011-09-26 @ 14:21:54
URL: http://www.frkdill.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen