Kräftskiva - Västerbottenostpaj med philadelphiafyllning


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Alla hugade skaldjursspekulanter - här kommer ett riktigt gott tips till kräftskivan!! Västerbottenostpaj fylld med philadelphiaost, cremefraiche och rödlök, toppad med räkor, partytomater, ägg, gurka, citron och rom!


_______________________________________________________________________________________________


Ingredienser:

Pajdeg:
100 g smör
2-3 dl västerbottenost eller någon annan ost med mycket smak, finriven
3 dl mjöl
3 msk filmjölk eller mjölk

Fyllning:

1 stor rödlök, hackad
5 dl cremefraiche
300 g philadelphiaost
salt

Garnering:

räkor
2 ägg, kokta
1 bit gurka
partytomater
citron
rom
....och annat du tycker är gott!:)

Gör så här: Blanda allt till pajdegen och tryck ut den i en form, tillsätt mer mjöl om du tycker att det behövs. Grädda i ca 20 minuter i 200. Ta ut formen och låt pajen svalna. Blanda rödlök, philadelphiaost och creme fraiche i en skål, smaka av med salt. Bred ut fyllningen i pajskalet. Garnera med te.x räkor, ägg, tomat, gurka, citron och rom. Servera gärna med bröd och sallad till.



Kommentarer
Postat av: Fröken Dill

Spännande paj! Kräftsäsongen får nog vara stängd för i år (vi har betat av fem kräftskivor), men denna passar säkert lika bra till krabba eller andra skaldjur?

Tror fröken Dill

2011-09-19 @ 12:46:27
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Veronica

Party, party! : )

2011-09-19 @ 20:21:01
Postat av: Anonym

Kan intyga att den är mycket god :)

2011-09-23 @ 18:49:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen