Goda krispiga dinkelvåfflor


Foto: Karin / bevemyrs blogg


Vi har inte bara varit på våffelkalas i ett fint gult hus på landet. Vänner köpte för några år sedan ett gammalt folkets hus. Det stora, vackra röda huset har försiktigt renoverats bit för bit, med all charm i behåll. Snart står även den stora salen redo för att möbleras och det går att konstatera att det är ett hus utöver det vanliga.

När vi var där för lite sedan bjöd Veronica på krispiga dinkelvåfflor smaksatta med marsan och serverade med grädde, jordgubbar och färska mangobitar. Gott!

Med andra ord, idag rekommenderar jag er inte bara att köpa ett gammalt folkets hus att renovera. Grädda er en omgång dinkelvåfflor också!:)

_______________________________________________________________________________________________


Ingredienser:

3 dl dinkelmjöl
4 dl mjölk
1 tsk bakpulver
100 g smör, smält
0,25 tsk salt
2 tsk marsansåspulver

Gör så här: Blanda allt i en skål, vispa ihop med visp eller elvisp. Grädda i våffeljärn.
_

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen