Lördagslunch [kyckling- och glasnudelsoppa]

Foto: Karin / bevemyrs blogg
En fyllig, mustig, het, värmande lördagslunch. Servera gärna med ett gott bröd och en smakrik ost:)
______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1.5 Liter vatten
hönsbuljongtärning, 2 st
ingefära, färsk, ca 5 cm, riven
citrongräs, 2 st, krossat och skuret i småbitar
1 röd chillifrukt, urkärnad och hackad
4 kycklingfileer, skuren i mindre bitar
glasnudlar eller vanliga, använd så mycket du själv tycker är lagom
1 st squash skuren i småbitar
salt
peppar
smör att steka kycklingen i
Gör så här: Stek kycklingen i lite smör, krydda. Häll vatten i en kastrull, smula ner buljong. Blanda i ingefära, citrongräs och chili. Koka i ca en kvart. Rör i övriga ingredienser. Koka så lång tid det tar för nudlarna att bli klara. Servera gärna med ett gott bröd och lite ost.
Kommentarer
Postat av: milla
Vilken härlig soppa, receptet sparar jag direkt.
Trackback