Ostfyllt pinnbröd och grillade marshmallows


Foto: Karin / bevemyrs blogg

En sommar som tonåring bodde jag hos bekanta i USA. Ett av de stora helgnöjena var att lassa upp en gigantisk gasolgrill på en släpkärra och fara iväg till en park i närheten. Där, i kapp med grannarnas matos grillades det sedan allt möjligt - krispiga bacon, enorma köttstycken, smakrika korvar och tallriksstora hamburgare;)

Framåt natten - efter frisbeekastning, vattenskidåkning och bollspelande tändes grillen på nytt och det blev marshmallowsarnas tur att glödgas. När de blivit sådär perfekt sega klämdes de in mellan två chokladkex och åts ungefär som en sandwich. Gudomligt gott i en tonårsmun.

För ett par dagar sedan när vi grillade korvar inrullade i ostfyllt gott pinnbröd passade vi även på att göra slut på påskens ej uppätna minimarshmallows. Tillsammans med bragokex blev det precis sådär sötsliskigt gott som jag mindes från helgkvällarna och parken där i USA:)


_______________________________________________________________________________________________

Grillade marshmallows:

marshmallows, gärna den stora sorten
1 paket bragokex med choklad

Gör så här: Trä upp marshmallowsen på en pinne, grilla den seg och kläm in den mellan två kex.


Ostfyllt pinnbröd:

5 dl vetemjöl
2-3 dl riven, gärna smakrik ost
2 dl vatten
2 tsk salt
2 tsk bakpulver

Gör så här: Blanda allt i en plastpåse direkt på plats eller hemma innan du ger dig iväg till grillplatsen. Grilla korven nästan klar, ringla degen runt korven och håll den sedan över glöden tills brödet svällt upp och blivit gyllenbrunt. Ringla senap, ketchup eller något annat du tycker om över.



Kommentarer
Postat av: Linnea

ÅH, maschmallows och chokladkex är sååå gott!! Men om man ska göra det på det "riktiga" amerikanska sättet så ska man ju ha typ Crackers, och sen lägga en chokladbit emellan och sen maschmallows då. Kallas och S'more! Bara för att man är heeelt kladdig och läspar lite, och vill säga Mooore, men det blir Smoooore! Hahaha, det är vad jag hört iallafall! Kram! :)

2012-04-23 @ 18:40:32
URL: http://linneaelisabet.blogg.se/
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Linnea"

Haha, ja, choklad är ju så himla gott, ju mer desto bättre:) Kram!

2012-04-23 @ 20:16:43
Postat av: Sanna

Vilka fina vårbilder! Fin blogg också!

2012-04-24 @ 17:10:56
URL: http://engnuttasocker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen