Godaste kinabiffen

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
 
När kinamat smakar precis som det ska smaka. Rätt och slätt kinesiskt alltså. ;)

 

_____________________________________________________________________________________________________

 

Ingredienser:

500 g lövbiff
1 burk bambuskott (ca 400g)
1 burk champinjoner (ca 400g)
1 gul lök
1 purjolök
1½ msk kinesisk soja
1-1½ tsk salt
½ msk strösocker
3-4 dl vatten
½ tärning köttbuljong

1 tsk Sambal Oelek

 

Marinad:
1 msk kinesisk soja
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk potatismjöl
1 msk vatten
1 msk olja

 

Gör så här: Strimla biffen och lägg den i en plastpåse. Häll i övriga ingredienser till marinaden i påsen, "knåda" påsen lite mellan varven så att ingredienserna blandas väl. Lägg in i kylskåpet minst 30 minuter.

Strimla lök och purjolök. Skölj av bambuskotten. Hett upp stekpannan med ojla och fräs lite av kötet i taget (det blir lätt kokt om du fräser allt på en gång). Lägg köttet åt sidan och stek grönsakerna. Tillsätt soja, socker och vatten. Smula i buljongen. Smaka och tillsätt mer salt om du önskar. Blanda i Samal Oelek om du tycker om lite mer kryddstark mat. Blanda i köttet. Servera med jasminris.

Bevemyrs på facebook

Kommentarer
Postat av: Anny

Håhå jaja, detta ska lagas! Funderat länge på att laga kinesisk mat så detta kommer väl till pass, tack!

Svar: Då är det bara att göra slag i saken, det här är riktigt gott
Karin

2012-09-17 @ 17:06:07
URL: http://annywithawhy.yt
Postat av: Sussie

Jättegottt och snabbt och smidigt, familjen är helnöjd, tack!

Svar: Kul! Jag håller med, enkel och riktigt god!!
Karin

2012-10-06 @ 16:14:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen