Godaste kinabiffen
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
500 g lövbiff
1 burk bambuskott (ca 400g)
1 burk champinjoner (ca 400g)
1 gul lök
1 purjolök
1½ msk kinesisk soja
1-1½ tsk salt
½ msk strösocker
3-4 dl vatten
½ tärning köttbuljong
1 tsk Sambal Oelek
Marinad:
1 msk kinesisk soja
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk potatismjöl
1 msk vatten
1 msk olja
Gör så här: Strimla biffen och lägg den i en plastpåse. Häll i övriga ingredienser till marinaden i påsen, "knåda" påsen lite mellan varven så att ingredienserna blandas väl. Lägg in i kylskåpet minst 30 minuter.
Strimla lök och purjolök. Skölj av bambuskotten. Hett upp stekpannan med ojla och fräs lite av kötet i taget (det blir lätt kokt om du fräser allt på en gång). Lägg köttet åt sidan och stek grönsakerna. Tillsätt soja, socker och vatten. Smula i buljongen. Smaka och tillsätt mer salt om du önskar. Blanda i Samal Oelek om du tycker om lite mer kryddstark mat. Blanda i köttet. Servera med jasminris.
Håhå jaja, detta ska lagas! Funderat länge på att laga kinesisk mat så detta kommer väl till pass, tack!
Jättegottt och snabbt och smidigt, familjen är helnöjd, tack!