Susannabullar
Foto: Karin / bevemyrs blogg
De här bullarna - Sussannabullar - bakar min mamma ofta.
Receptet är från 1970-talet någon gång och har en lite annorlunda bakmetod. Fyllningen fryses i form av kulor som sedan stoppas in i bullarna innan de gräddas. Smart och väldigt gott!
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser, ca 32 bullar:
50 g jäst
2 dl mjälk
4 dl vetemjöl
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 ägg
6 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g smör
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
1 uppvispat ägg
mandelspån
pärlsocker
Gör så här: Börja med att röra ihop ingredienserna till fyllningen. Forma till 32 kulor som du lägger i frysen. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarm och häll den över jästen, rör till jästen är löst. Tillsätt 4 dl mjöl och jäs under bakduk i ca en halvtimme. När degen är jäst arbetar du in smör, socker, ägg samt ungefär 5 dl av vetemjölet. Tillsätt ytterligare vetemjöl om du tycker att det behövs. Rulla degen till två rullar och skär varje rulle i 16 bitar. Forma varje bit till en kula som du lägger i en mazarinform (bullform går också bra om de är lite stadigare). Tryck ner en smörkula i varje degboll. Jäs bullarna väl, ca 50 minuter. När bullarna jäst trycker du ner smörkulorna med en mjölat tesked. Pensla bullarna med ägg, strö på mandelspån och pärlsocker. Grädda i 250 grader i 8-10 minuter.
Kommentarer
Postat av: Katarina
Ser mycket goda ut!
Svar:
Karin
Trackback