Mormors ljuvliga sockerkaka

Foto: Karin / bevemyrs blogg
Pösig, fluffig, saftig och ljuvlig har den stått där på fikaborden i århundraden. Och visst förstår man varför - en pinfärsk och perfekt gräddad sockerkaka är oemotståndlig.
Så varsågoda allesammans, låt er inspireras - idag bjuder mormor på receptet!:)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
4 ägg
320 g socker
8 bittermandlar (malda)
1 kkp mjölk (1 1/2 dl)
3 msk smält, skirat smör (ni vet...smält smör som stått en liten stund och det grumliga sjunkit till botten och man bara använder den klara delen:)
300 g vetemjöl
3 rågade tsk bakpulver
1 citron, rivet skal (ekologisk)
smör och ströbröd till formen
Gör så här: Vispa socker och ägg riktigt pösigt, rör i övriga ingredienser. Smöra och bröa en sockerkaksform och häll i smeten. Grädda i ca 40 minuter (prova med sticka) i ca 175 grader.
Kommentarer
Postat av: Katarina
Så vacker kaka, som har en fin smak av mandel och citron!
Trackback