Studentbuffé


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Igår tog min brorsdotter Linnea studenten. Först traditionsenligt hurrande och sjungande inne på skolgården och sedan firande hemma i trädgården. Släkt och vänner är många så en ordentligt tilltagen buffé stod uppdukad. Att laga och servera mat till många är inte alltid så lätt. Att lägga ner lite extra tankemöda på uppdukande, huvudmat och tilltugg lönar sig i längden.;)





Välförtjänta presenter till den nybakade studenten.



Tunnbrödsrullar fyllda med skinka och pepparrot, kräftost eller ost och skinka.



Trevligt uppdukat med möjlighet för gästerna att plocka åt sig mat från båda sidorna av bordet.




Pastasallad med "skruvmakaroner", isbergssallad, tomat, gurka och paprika. Serverad med dressing färdigköpt på flaska - enkelt och gott!



Brorsan hade bakat sitt bästa bröd - tekakor.

Ingredienser:

8 dl havregryn
1 liter mjölk
75 gr jäst
1 tsk salt
175 gr smält margarin
1/2 dl socker
2 liter vetemjöl

Gör så här:
Blanda havregryn och mjölken och låt svälla ett par timmar, gärna över natten i kylskåpet. Smula ner jästen i degskålen, smält smöret och rör det (lite avsvalnat) i jästen, häll i resten av ingredienserna. Blanda väl, gärna i en assistent. Jäs i bunken i 20 minuter. Baka ut till små platta bröd. Jäs på plåten i 30 minuter.
Grädda i 10 min ca 200 grader (varmluft) och 225 grader i vanlig ugn.




Fat med först marinerade och sedan stekta kyckingfilér och fläskkött.



Fantastiskt god rökt lax.







Lillstumpan i mormors knä - med en förlorad skinnsko ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen