Linfröpiroger


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Mannen i huset fixar och donar här hemma. Igår blev det ett fint gäng med godaste linfröpirogerna - perfekt att ha i frysen och plocka fram när det är dags att stilla sin hunger!:)


_______________________________________________________________________________________________

ca 10 st

Ingredienser:

Pirogdeg:
50 g jäst
100 g smör, rumsvarmt
3 dl vatten
1/2 tsk salt
1 ägg
några matskedar linfrön
Ca 5 dl vetemjöl och 5 dl grahamsmjöl


Fyllning:
400-500 g köttfärs
1 lök, hackad
1 purjolök, finskivad
4 msk hackad inlagd gurka
1 hackad paprika
1 buljongtärning
några dl riven ost
1 mozarella ost, det är inte så noga exakt hur mycket.

Salt
Peppar

Gör så här: Smula jästen i en bunke, värm vattnet till fingervärme och häll den över jästen, blanda tills jästen smält. Rör ner övriga ingredienser. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter. Bryn färs och blanda i lök, gurka, paprika och buljong, låt småkoka en liten stund, Smaka av med salt och peppar. Drag pannan från plattan och blanda i osten. Kavla ut degen och tag ut rundlar med en skål eller liknande, fyll ena halvan med köttfärsröra och vik sedan den andra halvan över, tryck ihop kanterna. Låt jäsa i ca 20 minuter, pensla med ägg eller mjölk och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter i 200 grader.

Tips: Det är jättegott att blanda i en massa kantareller också!

Kommentarer
Postat av: Fröken Dill

Skönt att höra att du blir ompysslad!



Piroger ska jag laga ä det snaraste. Så gott att trolla fram dem ur frysen när man blir sugen.

2012-03-13 @ 08:58:11
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Klara

Ser jättegoda ut. Linfrön piffar verkligen upp. Grattis till lilltjejen!!

2012-03-13 @ 14:09:16
URL: http://klarakling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen