Italiensk mandeltårta
Foto: Karin / bevemyrs blogg
En saftig, läcker tårta som flirtar med den allra kräsnaste kalasgästen:)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
200 g smör, rumsvarmt
250 g socker
5 ägg, delade
100 g choklad, använd någon sort som du tycker om, sorten är ganska avgörande för hur kakan kommer att smaka.
250 g sötmandel, mald
3 dl vispgrädde
1 burk konserverade mandarinklyftor
Gör så här: Vispa smör och socker pösigt. Rör ner äggulorna (en i taget). Riv chokladen och mal mandeln (du behöver inte ta bort skalen) och blanda ner allt i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd sedan försiktigt ner det i ägg/socker/mandel/choklad/smörröran. Smörj och bröa en rund form (gärna med löstagbar kant) och häll ner smeten i den. Grädda kakan i ca 175 grader i ca 50 minuter. Låt kakan svalna, fördela mandarinklyftor uppepå och toppa med vispad grädde och riven choklad.
Kommentarer
Trackback