Dukat för tre - Nötkolapaj med kondenserad mjölk
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Min mun fylld med nötkolapaj är i mitt sinne en väldigt behaglig upplevelse:)
Den här pajen bakas med bl.a kondenserad mjölk och farinsocker. Servera med grädde. Kompakt, sockerstinn och suveränt god!!:)
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser;
Pajdeg:
3 3/4 dl vetemjöl
en nypa salt
100 g smör
2 msk strösocker
2 äggulor
2 msk kallt vatten
Fyllning:
250 g nötter (valnötter och några cashewnötter), hacka 150 g och spar 100 g hela till garnering
3 ägg, som vispas
3 1/4 dl farinsocker, ljust
ca 2-2 1/2 dl kondenserad mjölk
1/2 vaniljstång, fröna
50 g smält smör
Gör så här: Blanda allt till pajdegen och knåda ihop, låt sedan degen stå i kylskåpet någon halvtimme. Kavla ut och klä en pajform (ca 25 cm i diameter). Förgrädda i ca 10 minuter i 200 grader. Blanda allt till fyllningen (garnera med de hela nötterna) och häll det i pajformen. Grädda i 150 grader tills fyllningen stelnat (jag gräddade ganska långt ner i ugnen och fick ha pajen inne i ugnen i ca 1 1/2 timme). Servera med grädde.
Proppar man inte munnen full med nötkolapaj kan man ju alltid ligga på en filt...
...och 11 veckor gammal njuta av en omvärldsupplevelse.
Kommentarer
Postat av: Monsterscircus
Uhm lækkert med den kondenserede mælk, kan lige forestille mig hvor godt den smager. Dejlige stemningsfyldte billeder. Ha en dejlig dag!
Postat av: Veronica
Det låter som en Veronicakaka! Är det det tror du? : )
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
"Veronica"
Tycker man om den lite karaktäristiska smaken av farin så absolut. Fantastiskt god i min mun men jag är inte hundra på hur den matchar dina smaklökar:) Jag ska bjuda Eivor i morgon på en bit så du kan få en second opinion där:)
Postat av: Evalinn
Och vilka fina tekoppar sen! :-)
Trackback