Fint saffransbröd - stjärnor och hjärtan
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Snart står första advent i farstun och nynnar julsånger, då kan det kännas gott att ha det första doftande julbaket avklarat
Vill du lyxa till saffransbröden - gör stjärnor och hjärtan som du först doppar i smör och sedan vänder i socker. Toppengott och riktigt fint!!! Är du inte förtjust i det rosaskimrande kan du ju alltid välja ett vitt socker istället för det karamellfärgade.
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
150 g smör
5 dl lättmjölk
2 paket saffran (à 0,5 g)
1 paket jäst för söta degar
1/2 burk kesella, 10%
1 1/2 dl vit sirap
1 ägg
1/2 tsk salt
19-20 dl vetemjöl
2 msk smält smör
Strösocker och färgat strösocker
5 dl lättmjölk
2 paket saffran (à 0,5 g)
1 paket jäst för söta degar
1/2 burk kesella, 10%
1 1/2 dl vit sirap
1 ägg
1/2 tsk salt
19-20 dl vetemjöl
2 msk smält smör
Strösocker och färgat strösocker
Gör så här: Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk och låt det bli fingervarmt. Stöt saffran. Smula jästen i en bunke och lös den med smör och mjölkblandningen. Tillsätt kesella, sirap, ägg, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under duk ca 40 min. Ta upp och knåda degen lätt, kavla ut till ca 1 cm på mjölat bakbord. Ta ut hjärtan, stjärnor eller andra former med pepparkaksmått, lägg dem på plåt med bakplåtspapper. (Om du vill ha russin i bullarna, stick ner dem nu). Låt jäsa under duk 20-25 min. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 5-6 min. Pensla de varma bullarna med smör och doppa dem i socker.
Kommentarer
Postat av: Katarina
Så fina!
Postat av: tina
Åh vilka söta lussebullshjärtan!
Trackback