Kräftpaj med västerbottenost och avokadosalsa
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Min mamma umgås flitigt med en massa matglada och kastrullduktiga vänner. Här om veckan bjöd Lisa på godaste kräftpajen smaksatt med västerbottenost och cayennepeppar. Serverad med avokadosalsa blev det en succé hos damerna.
Själv blev jag tipsad och kunde förstås inte låta bli att prova. Pajen visade sig vara riktigt god och med solrosfrön i skalet kändes smakkombinationen självklar.
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Pajskal:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl solroskärnor
2 msk vatten
Fyllning:
2 dl riven västerbottenost
1 burk kräftstjärtar i lag
4 ägg
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar
Avokadosalsa:
2 mogna avokado
1/2 melon eller 1 -2 mango (1 ask med frusna går bra också)
1 citron, saften
salt
Gör så här: Knåda ihop ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i en form och förgrädda i ca 200 grader tills den fått fin färg. Tag ut formen. Strö på osten. Häll av spadet till kräftorna och fördela dem uppe på pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde och cayennepeppar. Häll över kräftorna. Grädda i ca 200 grader tills pajen "stannat", är fast i konsistensen och fått fin färg. Gör salsan genom att skära frukterna i småbitar, krama citronsaften över och smaka av med lite salt.
Kommentarer
Postat av: Kaksmulan
Låter ju perfekt, det blir ju en hel kräftskivepaj ;). Brukar göra sallad som jag älskar med bla mango, avakado, chili och kräftor så denna kombo skulle verkligen sitta fint.
Postat av: Sandra
Vad god kräftpajen ser ut mycket fina bilder många kramar från sandra
Trackback