Sushi

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Sushi gör jag gärna. En nybörjarvariant som är både enkel och riktigt god är att rulla in risvinägersockrat ris tillsammans med gurka, crabstick och wasabi. Servera med inlagd ingefära och du har en läcker måltid framför ögonen. Sedan kan du ju förstås byta ut crabstick mot lax, räkor eller något annat gott.
 
Hursomhelst, i min mun smakar det kärlek! ;)
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser Sushi:

1 paket Noriark, "algpapper" (brukar finnas att köpa i vanliga matvarubutiker)
sushiris (brukar också finnas att köpa i matvarubutiker)
3 msk risvinäger
1 msk strösocker
1 tsk salt
1 gurka
1 paket crabfish
1 tub wasabiepasta

Gör så här: Koka ris. Blanda vinäger, socker och salt och häll det på det färdigkokta, avsvalnade riset. Rör ihop. Lägg ut "algpapper" med den blanka sidan nedåt (gärna på ett bakplåtspapper så går det lättare att rulla), bred ut ett tunt lager av riset, lägg en rad med crabfish, lax eller liknande, en rad med gurkstavar och om du tycker om det lite starka så pressar du ut en sträng med wasabipasta. Rulla till en fast rulle (typ en minirulltårta:), skär i lagom stora bitar. Servera med syltad ingefära, räkor, wasabi, japansk soja och annat du tycker om.


Ingredienser syltad ingefära:

1 rejäl bit färsk ingefära (ca 5x2 cm)
½ dl vatten
½ msk asiatisk fisksås
1/2 dl strösocker
2 lime, juicen
1½ dl risvinäger eller annan mild vinäger
1-2 krm wasabipasta

Gör så här: Skala ingefäran och skär den i tunna, tunna skivor. Koka upp vatten, fisksås, socker, limejuice, risvinäger och häll det över ingefäran. Rör i wasabin. Ingefäran går att äta direkt och håller åtminstone i en vecka i kylskåpet, den smakar mer och blir mer syltad vartefter tiden går.
 
Bevemyrs på facebook

Kommentarer
Postat av: Sandra

Vad gott med sushi kram från sandra

Svar: Ja sushi är en riktig favorit!!:) Kram!!
Karin

2012-10-14 @ 14:43:25
URL: http://www.nattstad.se/rebornbabiesislove

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen