Svamplasagne med örter
200 g fryst bladspenat
1 gul lök, stor
1 vitlöksklyfta (om du tar philadelphiaost, se längre ner i receptet, med vitlök kan denna vitlök uteslutas)
450 g blandade svampsorter från skogen eller affären
2 msk olivolja
250 g philadelphiaost eller liknande, gärna vitlök och örter (jag köpte två askar och använde därför 400 g)
2 dl crème fraiche (jag hade 4 dl creme fraiche med kort datum hemma så båda åkte ner i röran)
1 tsk torkad timjan
1 dl riven smakrik ost, te.x prästost eller västerbotten
saltsvartpeppar
300 g färska lasagneplattor
Gör så här Tina spenaten. Sätt ugnen på 225°C. Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera svampen och skiva tunt. Stek lök tillsammans med svamp i omgångar i oljan. Blanda svampen med mjukost, crème fraiche, timjan, spenat och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Varva svampsåsen med lasagneplattor i en form. Toppa med sås. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt stå ca 5-10 minuter innan servering.
Vad gott det låter och svamp är gott i lasagne! Ha en fin fredag!