Svamplasagne med örter

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Så här i svamptider vill jag passa på att tipsa om Susannas toppengoda lasagne. En krämig rätt fylld med svamp, ost, creme fraiche, spenat, vitlök och timjan. Kantareller är förstås delikat i sammanhanget men har du ingen skogssvamp hemma går det bra med köpesvamp också.
 
Susanna har delat med sig av mycket gott här på bloggen, det här är inget undantag. Laga och njut! ;)
 
 
____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:

200 g fryst bladspenat

1 gul lök, stor

1 vitlöksklyfta (om du tar philadelphiaost, se längre ner i receptet, med vitlök kan denna vitlök uteslutas)  

450 g blandade svampsorter från skogen eller affären

2 msk olivolja

250 g philadelphiaost eller liknande, gärna vitlök och örter (jag köpte två askar och använde därför 400 g)

2 dl crème fraiche (jag hade 4 dl creme fraiche med kort datum hemma så båda åkte ner i röran)

1 tsk torkad timjan

1 dl riven smakrik ost, te.x prästost eller västerbotten

salt

svartpeppar

300 g färska lasagneplattor

 

Gör så här Tina spenaten. Sätt ugnen på 225°C. Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera svampen och skiva tunt. Stek lök tillsammans med svamp i omgångar i oljan. Blanda svampen med mjukost, crème fraiche, timjan, spenat och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Varva svampsåsen med lasagneplattor i en form. Toppa med sås. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt stå ca 5-10 minuter innan servering.

 

Bevemyrs på facebook

 

 

 

Kommentarer
Postat av: Katarina

Vad gott det låter och svamp är gott i lasagne! Ha en fin fredag!

Svar: Ja, den är riktigt god!
Trevlig helg och skön fredagskväll!:)
Karin

2012-09-28 @ 03:42:32
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen