Dajm Nougat Choklad

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Här är svaret på dina söta drömmar. Dajm. Nougat. Choklad.        
 
I fredags fick jag besök av en vän jag inte träffat på länge. Det blev förstås en massa prat och till fikad hade jag bakat den här fantastiskt goda chokladkakan. Malins kommentar där innebörden var något i stil med "mustig choklad i underbar kombination med nougat och dajm" slår huvudet smått på spiken ;)
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:

2 dl socker
2 ägg
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
125 g smör, smält
1 krossad dubbeldajm
1 dl mjölk

Garnering:
1 krossad dubbeldajm
 2 st marabou dubbel nougat
 
Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao, mjölk, smör och dajm. Smörj en avlång brödform (1, 5 liter) och häll ner smeten. Grädda i ca 50 minuter (prova med sticka) i 175 grader i nedre delen av ugnen. När kakan är gräddad låter du den svalna en aning innan du själper upp den. Hyvla (eller skiva) på nougaten, när den smält av värmen från kakan kan du jämna till den en aning. Strö på krossad dajm och låt kakan svalna. Låt den gärna stå över natten innan du serverar (fast den är god direkt också) ;)
 
 
 
Bevemyrs på facebook

Kommentarer
Postat av: ML

Åh vad gott det ser ut! Får bli till nästa bak, i helgen gjorde jag dina bountykulor, snöbollar och apelsinchoklad-kola. Även om de inte blev lika estetiskt tilltalande som dina var på bilderna så blev det grymt gott! Tack så mycket för att du delar med dig av dina underbara recept!

2013-01-21 @ 19:41:47
Postat av: Katarina

Ja, kakan låter väldigt god! Ha en fin dag!

2013-01-22 @ 02:22:09
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Kicki Forsman

Gud vad mycket goda grejer det fanns på den här sidan. Ska besöka igen när jag ska fixa något gott till familjen.

2013-01-23 @ 13:31:31
Postat av: Annika

Ååå, denna såg ju helt underbar ut! Hur mycket dubbelnougat har du ovanpå? Menar du 2 st 100 grams eller 2 rutor?!

2013-02-06 @ 11:16:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen