Baka knäckig äppelpaj

Foto: Karin / bevemyrs blogg
När sonen simmat till sig kilometermärket fick han bestämma hur vi skulle fira. Han valde fika. Fika med äppelpaj och vaniljsås. Bra val. Tillsammans bakade vi och pajen smakade sedan knäckigt, segt och vansinnigt gott i både hans och min mun. 

____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
6 äpplen
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Gör så här: Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg dem i en ugnssäker form. Smält smöret i en kastrull.
Blanda i alla övriga ingredienser. Klicka ut smeten över äpplena. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med vaniljsås.
Blanda i alla övriga ingredienser. Klicka ut smeten över äpplena. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med vaniljsås.
Under några veckor har vi haft ett mer udda inslag i köket, tre paddyngelkompisar på köksbänken. Syrsan kunde knappt titta sig mätt på de märkliga figurerna. Numera är de fullfjädrade paddor och bor gott ute i dammen på Dunderhov 

Kommentarer
Trackback