Hemfriterade munkar

 
Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Sonen och jag har bakat munkar för första gången. Woohoo!!
 
Allt blev över förväntan. Det var mycket enklare att göra än man kunde föreställa sig och det smakade precis sådär marknadsgott som man bara kan önska. High five för hemfriterade munkar med andra ord.
 
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
100 g smör eller margarin
3 dl mjölk
½ paket jäst
7 msk socker
3 msk vaniljsocker
2 krm salt
ca 1 liter vetemjöl
4 äggulor
 
Gör så här: Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll i mjölken och värm allt till fingervarmt. Rör ihop degvätska med jästen så att den löser sig. Blanda ner övriga ingredienser (sist äggulorna) och knåda ihop till en lös deg. Kavla ut till en 1 cm tjock platta och tryck ut munkar med hjälp av t.ex. ett glas och hålet på en flaskhals. Låt munkarna jäsa i ca 1 timme under en bakduk. Häll upp rapsoja eller likande i en kastrull och värm oljan till ca 180 grader (olja kokar vid ca 300 grader). Fritera munkarna gyllenen. Vänd omedelbart i socker eller glasera dem senare när de svalnat.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Veronica

Snygga! Ser ju hur köpeproffsiga ut som helst! ;-) Kram!

2014-04-17 @ 23:07:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen