Hoisinkyckling
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Den här asiatiska kycklinggrytan kan fixa guldkant på vilken vardagskväll som helst. Verkllgen supergott!!!
______________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
700 g -1 kg kycklingfilé
2-3 vitlöksklyftor, skivade
2 morötter, slantade
3 msk riven färsk ingefära
6 msk hoisinsås (finns bland de asiatiska produkterna i mataffären)
4 msk teriyakisås (finns bland de asiatiska produkterna i mataffären)
6 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1/2 purjolök
risnudlar till servering
Gör så här: Strimla kycklingfilén, stek den i olja och krydda med salt och peppar. Rör ner vitlök, morötter och ingefära, låt allt fräsa en stund. Blanda i hoisinsås, teriyakisås, vatten och hönsbuljong. Låt allt puttra och recucera ner vattenmängden en aning (så att såsen inte blir för rinnig och blaskig). Tillsätt purjon och låt den puttra sig mjuk. Servera med risnudlar och sallad.
Bevemyrs på facebook
Kommentarer
Postat av: lena i wales
Oh, vad gott det ser ut! Får hitta en asiatisk affär.
Postat av: Lina
Testade göra rätten igår, blev väldigt gott :) Så tack för tipset!
Trackback