Kinawok
Foto: Karin / bevemyrs blogg
När det smakar som bäst. Snabbmat i kinaformat.
Syrsan snart två år fullkomligt älskar den här maträtten. Ungen måste ha ärvt mina smaklökar.
______________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
4 portioner ris, gärna jasmin
2 paprikor, ekologiska och i valfri färg, strimlade
1 purjolök, skivad
bambuskott, konservburk ca 230 g, avrunnen
ca 500 g fläskött, strimlat
olja att steka i
2 dl sweet chilisås
4 msk kinesisk soja
1 dl vatten
Gör så här: Fräs köttet i het stekpanna. Salta och peppra. Blanda i purjo och paprika, fräs i någon minut. Rör i övrig ingrediensr. Låt allt småputtra några minuter. Servera med ris och sallad.
Ett barnvänligt tips är att servera maträtten med lite gräddfil eller yoghurt!
Kommentarer
Postat av: Carina
Äter det nu,mycket gott!!
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
"Carina"
Visst är det gott! Kul att du vågade prova!:)
Trackback