Kinawok


 Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
När det smakar som bäst. Snabbmat i kinaformat.
 
Syrsan snart två år fullkomligt älskar den här maträtten. Ungen måste ha ärvt mina smaklökar.;)
______________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
4 portioner ris, gärna jasmin
2 paprikor, ekologiska och i valfri färg, strimlade
1 purjolök, skivad
bambuskott, konservburk ca 230 g, avrunnen
ca 500 g fläskött, strimlat
olja att steka i
2 dl sweet chilisås
4 msk kinesisk soja
1 dl vatten
 
Gör så här: Fräs köttet i het stekpanna. Salta och peppra. Blanda i purjo och paprika, fräs i någon minut. Rör i övrig ingrediensr. Låt allt småputtra några minuter. Servera med ris och sallad.
 
Ett barnvänligt tips är att servera maträtten med lite gräddfil eller yoghurt!
 
 
 
Bevemyrs på facebook
 

 

Kommentarer
Postat av: Carina

Äter det nu,mycket gott!!

2014-02-15 @ 20:11:46
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Carina"
Visst är det gott! Kul att du vågade prova!:)

2014-02-18 @ 22:11:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen