England - London

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Att äta Traditional Cornish Pasty (här) när du är i England känns definitivt helt rätt. ;) Rätten har anor hundratals år tillbaka i tiden
 
Du köper dem på ett "Cornish Bakehouse" och ofta finns det minst ett tiotal olika fyllningar att välja mellan. Får engelskmännen själva rekommendera någon så blir det ofta den traditionella som innehåller potatis och en slags köttröra. Det du får i din hand är en slags supermatig pirog som smakar kalops. Like it or not. ;)

 
 
Cornish bakehouse finns lite överallt, håll utkik efter mathak med den här skylten så hittar du rätt.
 
 
Något som också hör till ett besök i London är att ta sig en titt på Buckingham Palace eller "The Palace" som det kallas i folkmun.
 
 
 
 
 
Fantastiskt pampig byggnad. Den ursprungliga delen byggdes på 1700-talet. Vill du ta dig en titt inuti slottet måste du vara här i augusti eller september. Då reser drottningen på sitt årliga besök till Skottland och dörrarna öppnas för allmänheten.
 
 
Björnskinnsmössorna som användes på 1800-talet sägs ha haft en avskräckande effekt på motståndaren då bäraren såg betydligt större ur än han egentligen var.
 
Långt där nere. Björnskinnsmössorna ute och går i snygga formationer.;)
 
Det är inte bara skinn som pryder vakternas mössor i London, blankpolerade hjälmar med rejäla tofsar är inte så dumt det heller. ;)
 
Sedan gjorde vi ett besök på vaxkabinettet Madame Tussauds också.  Vi köpte biljetter innan vi reste hemifrån (här). Det visade sig vara ett lyckokast då kön in var minst tre timmar lång (enligt de som jobbade där). Med förköpta biljetter tog vi oss in på en kvart. Perfekt.
 
 
Sen kan jag väl inte säga att Madame Tussauds är något jag egentligen rekommenderar. Mängder av människor som trängs för att se dockorna. Visserligen fina och verklighetstrogna avbilder men inte mer än så.
 
Störst behållning hade vi nog av den 4D- föreställning som visades i anslutning till kabinettet. En filmvisning där stolen rör sig, där dofter sprayas ut i filmsalongen och där åskådaren vid lämpliga tillfällen duschas med vattenkaskader. Kul!!
 
 
 
Nåväl, London är underbart men i nästa inlägg ses vi hemma i Sverige igen. Då blir det läckra recept på menyn igen! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena i Wales

Cornish pasty är jättegott då och då. Vi har en lite pasty affär i min hemstad här i Wales och deras pastys är underbara. Ni verkade gilla London, så varför inte Wales nästa gång?!?!

2014-06-10 @ 13:01:04
URL: http://lenaiwales.wordpress.com/
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Lena i Wales"
Lena, du har absolut rätt, jag tycker verkligen om London men kanske framförallt Storbritannien i stort. Wales vet jag inte särskilt mycket om. Kan du tipsa om några platser/trevligheter som är värda ett besök. Jag är alltid ressugen och inte särskilt svår att övertala;)

2014-06-11 @ 21:53:05
Postat av: milla

Härliga London var där i höstas
Här kan du se vad jag gjorde http://millashalsoblogg.blogspot.se/2013/09/linsgryta-och-london.html
Underbara Wales var i förra sommaren om du vill läsa lite mer om det kolla fliken England/Wales på min blogg
Ha det gott

2014-06-15 @ 12:27:40
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen