Fläskfilégratäng
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Pimpad med fläskfilé, fyra olika sorters lök, ananas och Sambal Oelek blir det här en lite annorlunda gratäng. Riktig, riktigt god!
_______________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 fläskfilé, putsad och skivad
5 skivor ananans
4 msk syltlök
2 dl creme fraiche
4 dl matlagningsgrädde1 röd lök, hackad
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 purjolök, skivad
1 köttbuljongtärning
1/2 dl mango chutney1 1/2 tsk Sambal Oelek
1-2 dl riven ost
salt cch peppar
olja att steka i
Gör så här: Fräs köttet i olja, salta och peppra. Lägg i en ugnssäker form. Lägg ananasringarna uppepå. Fördela syltlöken i formen. Koka ihop creme fraice, matlagningsgrädde, vitlök, rödlök, köttbuljong, mango chutney och Sambal Oelek. Häll såsen i gratängformen. Strö på riven ost och gratinera (225 grader) tills allt fått fin färg. Servera med ris och sallad.
En tur till Torrön bjöd på vacker natur. Var hälsad underbara vår!
Kommentarer
Postat av: Sten och Knota
Kul att ni hitta vårt gamla raketvrak. Vi har länge undrat vart det tog vägen.
Postat av: Ben
Den ser lite mossig ut
Postat av: Flisa
Pappa - nu tror kanske Karin att du menar fläskfilégratängen.
Postat av: Felicia
Men hjälp vad halmen växer!!;) du får komma o hälsa på oss snart var så länge sen nu jag såg er!
Kram!!:)
Trackback